“Als je streeft naar het beste resultaat voor je verkoper, mag Online Bieden niet ontbreken”

19-11-2020 NVM Online Bieden

“NVM Online Bieden maakt het biedproces transparant, een eerlijke manier van verkopen die tot een maximale opbrengst leidt. Het maakt een einde aan de frustratie van kopers die telkens achter het net vissen en geen grip hebben op het proces met gesloten enveloppen. Kopers kunnen hun eigen voorwaarden aangeven en hebben de mogelijkheid hun bieding gedurende het biedproces aan te passen of vooraf een maximumbedrag in te stellen. Het resultaat is een normale marktwerking. Degene met het beste bod - dat is niet per se het hoogste - krijgt de gunning. Andere deelnemers kunnen zich er vaak makkelijker bij neerleggen als zij zien dat ze de uiteindelijke koopsom toch niet hadden kunnen of willen neerleggen. Wij laten alleen bieders toe die de woning hebben bezichtigd. Er melden zich altijd wel mensen die blind willen meebieden, zonder het huis gezien te hebben, maar daarbij vinden wij het afbreukrisico richting onze opdrachtgever te groot.

De allereerste keer dat wij Online Bieden inzetten, bracht niemand een bod uit. Een minuut na de sluiting kreeg ik opeens wel een sms met een bod. Het proces was onbekend voor kopers en daarom reageerden ze terughoudend. Achteraf gezien waren er ook te weinig bieders om het spel echt op gang te brengen. Onze ervaring leert dat je toch minimaal vijf serieuze kandidaten nodig hebt om Online Bieden tot een succes te maken. Sinds Corona (gecombineerd met de krapte op de markt) is er een ware run op woningen ontstaan. Dan is Online Bieden ideaal. Wij hebben dit jaar al dertien woningen succesvol via Online Bieden verkocht, met geweldige resultaten.

Wij zijn voorlopig het enige kantoor in onze regio dat Online Bieden inzet en daarmee kunnen we ons onderscheiden. Wij hechten waarde aan innovatie en vinden deze methode een toevoeging op onze dienstverlening. Als een pand zich ervoor leent, dan verkopen wij het nu het liefst via Online Bieden. Wij streven altijd naar het beste resultaat voor onze opdrachtgevers. Funda mag dan ook absoluut niet ontbreken in dit proces. Door de woning daar goed te presenteren bied je de verkoper meer kansen dan wanneer je de woning bijvoorbeeld alleen op je eigen social media-kanalen aanbiedt.”

Laurens Beimers - NVM Makelaardij Laurens Beimers, Leeuwarden