“Iedereen gelijke en eerlijke kansen: dat is de kracht van Online Bieden”

27-11-2020 NVM Online Bieden

Jules: “Door de grote belangstelling voor woningen en de snelle verkooptijden waren we toe aan iets ‘nieuws’. Online bieden kwam op ons pad en we hebben eigenlijk niet getwijfeld. De transparantie en het online systeem sprak ons erg aan. Het voorkomt teleurstellingen, geeft iedereen gelijke kansen en tegelijkertijd weet de verkoper dat hij de beste prijs krijgt.” 

Susan: “We hanteren twee weken voor bezichtigingen en Online Bieden staat ook in die periode open. Zo weten verkopers en kijkers waar ze aan toe zijn. Door Online Bieden wordt er door bieders een marktconforme prijs samengesteld. De ene keer verkopen we voor de vraagprijs, de andere keer wordt er flink overboden.”

Jules: “Online Bieden is met name geschikt voor woningen waar veel belangstelling voor is. Voor woningen waar we bijvoorbeeld senioren verwachten, draaien we op de reguliere manier. Deze doelgroep is vaak wat terughoudender met zo’n online systeem. Inmiddels hebben we dit jaar zo’n twintig woningen via Online Bieden verkocht met mooie resultaten!”

Susan: “Dat het er twintig zijn heeft te maken met de krapte in het aanbod, anders waren het misschien nog wel meer woningen geweest. Ik hoorde dat we het snelst groeiende kantoor zijn op Online Bieden. Daar onderscheiden we ons mee in de regio en zijn we zeker trots op!”

Jules van Ditshuizen & Susan Otten-Drenth - Van Ditshuizen Makelaardij O.G.B.V., Meppel