“Online bieden past bij deze tijd en bij starters”

16-11-2020 NVM Online Bieden

“Wij verkopen veel woningen in het starterssegment, woningen tot 250 duizend euro. Dat betekent dat we vaak tientallen kandidaten hebben die de woning willen kopen. Vaak vroegen geïnteresseerden dan wat ze ongeveer moesten bieden, en dat mocht ik vervolgens niet zeggen, omdat je zuiver wilt handelen. Zo kwam ik vaak meerdere keren dezelfde bieders tegen die telkens achter het net visten. Voor velen erg frustrerend.

Met NVM Online Bieden zijn de bedragen openbaar en zien geïnteresseerden dus meteen welke kant het opgaat. Iedereen kan dan voor zichzelf bepalen welke strategie hij toepast en hoever hij mee wil bieden. Door die transparantie kan het systeem vanuit kopers op veel applaus rekenen. De ontwikkeling past bij de huidige tijd én bij mijn doelgroep: mensen zijn online behendig en veel mobiel. Zo sta ik zelf ook in de wedstrijd, dus de tool past ook bij hoe ik als makelaar ben. Het proces verloopt snel, binnen een paar dagen weet je al waar je aan toe bent.

Ook voor verkopers is het proces inzichtelijk. Zij zien dat iedereen dezelfde kans krijgt. Ik heb wel eens een verkoper op kantoor uitgenodigd om het laatste stuk van het bieden samen te volgen. We hebben een glas champagne gedronken op de goede afloop. Zodra er een koper gekozen is, krijgen de anderen met een druk op de knop te weten dat ze het niet geworden zijn. Die snelle workflow is erg prettig. Ik heb dit jaar al ongeveer tien woningen verkocht via Online Bieden en ben er erg tevreden over.”

Arne Verbraaken - House for sale makelaars B.V., Vlaardingen