Biedmethode Inschrijven

11-11-2021 NVM Online Bieden

De biedmethode 'Inschrijven' is de meest gebruikte manier om op een huis te bieden in Nederland. Waar NVM Online Bieden tot nu toe alleen 'Open Bieding' als methode hanteerde, is daar deze nieuwe mogelijkheid aan toegevoegd. In tegenstelling tot 'Open Bieding' zijn de uitgebrachte biedingen alleen zichtbaar voor de verkoper en makelaar. Iedere NVM makelaar die met Online Bieden werkt kan deze methode toepassen om biedingen op een huis te ontvangen.


'Inschrijven' is een simpele manier van het bieden op een woning. Na aanmelding op de website, of op uitnodiging van de makelaar, kan je meebieden. Als een voorbehoud van toepassing is, vul je deze als bieder in bij stap 1. Dit kan zijn 'Opleverdatum', 'Voorbehoud van financiering', 'Voorbehoud bouwkundige keuring' of zelfs een 'Eigen voorbehoud'. Ook is er de optie om een kleine opmerking voor de makelaar of verkoper bij te voegen. Op de biedpagina kan je ook zien wanneer het bieden op de woning sluit. Daarna is het uitbrengen van een online bod niet meer mogelijk.


Heb je je voorbehouden ingevuld dan kan je een passend bod uitbrengen op de woning. Je doet dit bij 'Inschrijven' met één bod, waarmee je aangeeft aan de verkoper wat jij het huis waard vindt. Mocht je je na het uitbrengen van het bod bedenken, kan je vóór de sluitingstijd nog je bod of voorbehouden aanpassen.


De makelaar en verkoper krijgen alle biedingen in een overzicht aangeleverd en kunnen zo alle biedingen goed vergelijken, op een eerlijke manier. De verkoper kies uiteindelijk de bieder die qua bod en voorbehouden het beste past bij zijn wensen.