Iets nieuws maakt nieuwsgierig

01-11-2021 NVM Online Bieden

“Toen ons kantoor vorig jaar via NVM voor het eerst in aanraking kwam met Online Bieden, hebben we direct de stoute schoenen aangetrokken. Bij de eerste twee woningen, die al wat langer te koop stonden, liep het niet direct storm. Maar door ze via het systeem aan te bieden, werden ze wel zichtbaarder. Daardoor hebben we beide woningen toch snel daarna succesvol verkocht. Weliswaar niet via Online Bieden.” 


“Toen we Online Bieden gingen inzetten voor nieuwere woningen waar al veel animo voor was, merkten we dat het systeem echt zijn werk goed deed bij een relatief hoog aantal bieders. Maar het belangrijkste voor ons is dat de verkoper ervoor open staat. Doordat zij het proces zelf kunnen volgen, voelt het minder statisch, meer als een feestje. Ook het gros van de potentiële kopers is erg tevreden. Er is momenteel veel aandacht voor hoe intransparant de markt is. Online Bieden geeft ook hen houvast en zekerheid over hun bieding.”


“Ook voor ons als makelaar werkt Online Bieden efficiënter en overzichtelijker. Het is goede promotie voor je kantoor. Het is voor veel mensen iets nieuws en dat maakt toch nieuwsgierig. Dankzij de ene succesvolle verkoop krijgen we weer andere aangeboden. Omdat de meeste makelaars in de regio nog niet met het systeem werken, komen geïnteresseerde verkopers snel bij ons terecht.”


Kay Koelewijn - Snel ERA Makelaars, Bunschoten