“Alle kandidaten hebben zelf de regie in handen en gelijke kansen”

28-01-2021 NVM Online Bieden

“We hebben Online Bieden afgelopen oktober voor de eerste keer gebruikt. Inmiddels hebben we er vijf woningen mee verkocht, stuk voor stuk succesvol te noemen. We zetten Online Bieden met name in bij woningen waarvan ik bij de intake kan inschatten dat er veel belangstelling voor zal zijn.

Normaliter zou de verkoop dan via een inschrijving verlopen, maar echt geïnteresseerde kopers kunnen daarbij vaak niet goed inschatten wat een realistische prijs is. Zo vissen ze soms achter het net, terwijl ze best duizend euro extra voor het winnende bod over gehad hadden. Dat mist de transparantie die Online Bieden wel heeft.

De woningen waarbij we Online Bieden hebben toegepast, werden gemiddeld 14 procent boven de vraagprijs verkocht. Ook de kopers zijn steevast positief verrast wanneer ik het systeem uitleg. Ook al werken we voor de verkopende partij, ik geef geïnteresseerden ook altijd de tip mee om een maximaal bedrag in gedachten te houden. Alles is heel inzichtelijk, je kunt zien wat de andere kandidaten bieden en eventueel je bod bijstellen. En kopers weten na de deadline meteen waar ze aan toe zijn, in plaats van dat ze dagen in spanning zitten tot ze gebeld worden. Alle kandidaten hebben zelf de regie in handen en gelijke kansen.

Het mes snijdt dus echt aan twee kanten: het is eerlijker en de verkopende partij krijgt de maximale opbrengst. Het is snel, effectief, modern en helemaal van deze tijd.”

Kees Witlox – ERA Content+ Tilburg, Tilburg