“Alle partijen weten waar ze aan toe zijn”

06-01-2021 NVM Online Bieden

“We woonden twaalf jaar in onze vrij gelegen twee-onder-een-kapwoning in Weiteveen: het mooiste dorp met de grootste schaapskooi van Nederland. Toch wilden we zelf iets anders. Kleiner en dichter bij ons werk.

Met behulp van makelaar Ruud Levelink van Huis-Expert Makelaardij hebben we een nieuw huis gevonden. Hij deed ook de verkoop van onze oude woning.

Toen we naar het kantoor van Ruud gingen om de laatste dingen voor de open dag door te spreken, vroeg hij: ‘Zijn jullie in voor iets nieuws?’ Kom maar op, dachten wij. En zo legde hij ons NVM Online Bieden uit. Het systeem sprak ons meteen aan. Iedereen heeft gelijke kansen. Dat leek ons wel zo plezierig voor alle partijen.

Bij de koop van ons nieuwe huis was die transparantie er niet, moesten we maar een wilde gok doen en dan afwachten wat een ander bood. Daarom hebben we op het allerlaatste moment besloten NVM Online Bieden in te zetten. We vonden het heel belangrijk dat alle mensen evenveel kans maakten.

Ruud heeft ons aangeboden om een half uur voor het sluiten van de bieding naar zijn kantoor te komen, zodat we gezamenlijk alles konden volgen. Biedt er iemand in de laatste minuut, dan wordt de sluitingstijd met twee minuten verlengd. Dit gebeurde bij ons enkele keren. Super spannend was het! Het eindbod was boven onze verwachting. Uiteindelijk had de hoogste bieder ook de meest aantrekkelijke voorwaarden.

We hebben de kopers meteen gebeld en op de speaker met elkaar gesproken. Zij vonden het ook een prettig systeem en zijn blij met de woning. Inmiddels is de koopovereenkomst ondertekend. Wij vinden NVM Online Bieden een aanrader, eigenlijk moet iedereen zo zijn woning gaan verkopen. Veel duidelijker en alle partijen weten waar ze aan toe zijn.”

Anita en Onno Marinus - Verkopers van een woning via NVM Online Bieden (door Huis-Expert Makelaardij, Schoonebeek)